Reprezentanții minorităților naționale din Camera Deputaților sunt neinteresați de istoria recentă a României

„Raportul Final al Comisiei Prezidențiale pentru analiza dictaturii comuniste din România” a dovedit pe baza a mii de documente că regimul comunist impus în România de sovietici a fost unul ilegal și criminal. Se pare însă că domnii deputați sunt de altă părere!

Acum câteva zile, mai exact pe data de 23 aprilie, Camera Deputaților a respins proiectul de lege 250\2012 prin care se propunea înființarea unui Muzeu al Comunismului la București. Proiectul de lege propus în cadrul legislaturii 2008-2012 de către un grup de parlamentari PDL, independeți și minoritari, a fost respins cu o majoritate zdrobitoare, 236 de voturi (DA) pentru respingerea P.L., 40 de voturi (NU) favorabile P.L., 7 abțineri și 2 voturi neexprimate.

Dacă ne uităm atent asupra votului electronic exprimat putem observa că din cadrul coaliției USL doar doi deputați (Anghel Stanciu – PSD și Radu Surugiu – PNL) au votat pentru înființarea muzeului pe când majoritatea covârșitoare a coaliției a votat împotrivă (PSD+PNL+PC, 183 voturi împotriva, 3 abțineri și un vot neexprimat).

Membrii PPDD au votat astfel: 24 împotrivă, 1 pentru și 2 abțineri; votul celor de la PC a fost în unanimitate împotriva proiectului de lege (10 din 10).

PDL a fost singura formațiune politică care a votat aproape în bloc în favoarea muzeului, cu două excepții: Adrian Gurzău și Gheorghe Ialomițianu.

Ceea ce ar trebui să ne dea de gândit este însă votul exprimat de deputații minorităților. Astfel toți cei doisprezece membri UDMR au votat împotriva proiectului de lege, pe când ceilalți șaptesprezece deputați prezenți care reprezentau restul minorităților din România au votat astfel: 14 împotrivă, 2 abțineri + Vainer Aurel care nu și-a exprimat votul.

Imediat ne vine însă o întrebare în minte: cum se face că deputații minorităților naționale au votat aproape sută la sută împotriva înființării unui Muzeu al Comunismului? Să nu le pese lor de istoria recentă a României?

Dacă restul deputaților care au fost împotriva acestui proiect de lege au votat conform ordinului de partid, reprezentanții minorităților au votat conform căror ordine? Conștiința lor de cetățeni români nu le spune că studiul riguros al unui regim totalitar precum a fost cel comunist este mai mult decât necesar pentru ca generațiile viitore să aibă o imagine corectă asupra semnificației dictaturii proletare din România?

de Remus Tanasă

Legătură către rezultatul oficial al votării din 23 aprilie 2013 asupra PL 250\2012 AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s